Decaf espresso

Decaf espresso

Wat is een decaf espresso? Als je aan cafeïnevrije koffie denkt komt waarschijnlijk als eerste de decaf espresso in je hoofd.

Natuurlijk heb je ook wel veel zwart-wit keuze als het om de cafeïnevrije koffie gaat, maar deze espresso is toch het populairste.

Wist je dat er nog geen plant is met cafeïnevrije koffiebonen, we moeten dus gewoon op de traditionele methode voor het produceren van de cafeïnevrije koffie vertrouwen.

Cafeïnevrije koffiebonen worden gemaakt, door het in heet water weken van een normale koffiebonen. Deze worden vervolgens met methyleenchloride gespoeld, hierdoor wordt alle cafeïne die in de bonen zit verwijdert.

Wat is een decaf espresso?

Zoals al gezegd in dit artikel is de decaf espresso niets anders dan een gewone espresso zonder cafeïne. Wettelijk mag er in deze koffie niet meer dan 0,1% cafeïne zitten, dat betekent dus dat er maximaal 1 milligram cafeïne per gram koffie in mag zitten.

Is cafeïnevrije slecht voor je?

Er zijn natuurlijk veel vragen decaf espresso, is deze gezond voor je of niet? De decaf espresso bevat nog wel wat sporen van cafeïne, hierdoor kun je deze dus ook gerust drinken als je slecht slaap of als je nerveus bent.

Waarom cafeïnevrije koffie?

Voor iemand die veel normale koffie drinkt, is het toch best wel raar dat sommige mensen cafeïnevrije koffie soorten drinken.

Natuurlijk zijn er hier best wel veel redenen, waarom iemand ook van de cafeïnevrije koffie kan genieten.

Als je bijvoorbeeld een probleem met je gezondheid hebt en je geen cafeïne meer mag drinken, zijn deze soorten natuurlijk een goed alternatief. Maar ook voor mensen die niet afhankelijk van de cafeïne willen zijn, is de cafeïnevrije koffie toch een erg handig alternatief.

Wat is het verschil tussen een decaf espresso en een normale espresso?

Je denkt waarschijnlijk dat tussen de decaf espresso en de normale espresso bijna geen verschil zit, maar ook hier zijn er toch een paar dingen anders.

De decaf espresso, dus de koffiebonen die voor de cafeïnevrije espresso worden gebruikt, zijn natuurlijk al wel een aantal keer in heet water verwerkt, hierdoor heb je kans op een minder goede smaak en sterkte van de koffie.

Als je dus toch een echte espresso, die wat sterker van smaak is wilt drinken, dan moet je op zoek gaan naar een goede decaf espresso met een goede verwerking. Maar als alternatief kun je altijd nog van een normale espresso gaan genieten.

Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.