Goudsbloem thee maken

Goudsbloem thee maken

Goudsbloem thee maken kun je natuurlijk doen met een kant en klaar zakje gedroogde goudsbloemen, maar je kunt de bloemen ook zelf in tuin of moestuin kweken, zelf drogen, en daarna daarvan een heerlijke thee zetten.

Het voordeel van dit alles zelf doen is niet alleen de prijs, want de kant en klare thee kan nogal prijzig zijn. Je bent er ook zeker van, als je dat tenminste wilt dat de thee biologisch is.

En de gedroogde goudsbloemen kun je ook gebruiken om tinctuur of olie van te maken.

De goudsbloem, ook wel calendula genoemd, heeft overigens een sterk zuiverend effect op het lichaam, en het kan de afscheiding van gifstoffen uit je lichaam bevorderen. Daarnaast kan het de aanmaak van zweet, gal, en urine bevorderen.

Het drinken van deze thee kan dus een positief effect hebben.

De goudsbloemen drogen

Pluk de goudsbloemen, en dan bijvoorkeur de bloemen die mooi open zijn gegaan, dus nog niet de bloemen die nog in knop zitten.

Als je regelmatig plukt zul je zien dat de plant gestimuleerd wordt om nieuwe bloemen aan te maken, en kun je er uiteindelijk dus meer oogsten.

Je kunt de bloemen drogen in de oven. Leg ze daartoe op een rooster, instellen op een lage temperatuur, en de deur open laten staan. Regelmatig controleren zodat ze niet zwart worden.

Je kunt de bloemen ook gewoon buiten aan de lucht laten drogen, bijvoorbeeld op wat oude kranten in de zon, of opgehangen in de schuur of op zolder.

Droog je op deze laatste manier, kan het drogen 2 weken duren. In de oven bij lage temperatuur kan het 2 tot 8 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid en de temperatuur.

De bloemen kunnen op dezelfde manier op gedroogd worden in een voedseldroger.

De gedroogde bloemen kun je vervolgens het beste in een afgesloten doos of bakje bewaren, er mag geen vocht of licht bijkomen.

Thee van de gedroogde goudsbloemen zetten

Dit is eigenlijk het gemakkelijkste gedeelte.

Doe enkele gedroogde bladeren, of stukken daarvan, in een thee ei of iets dergelijks.

Giet er kokend water over, en laat het vijf minuten trekken.

1
Goudsbloem Thee - TUTHEE023
✓ Best choice
Bekijken Bol.com
9.4
5
Goudsbloem gesneden
Bekijken Superfoodstore.nl
8.4
6
Sonnentor Losse Goudsbloem Thee
7.4
7
Goudsbloem
Bekijken Superfoodstore.nl
6.8
8
Theebloem Goudsbloem set van 8 stuks
6.1
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.