Hazelnoot cappuccino

Hazelnoot cappuccino

Hazelnoot cappuccino is een heerlijke koffiedrankje dat je thuis kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Hier is een basisrecept voor het maken van hazelnoot cappuccino, je kunt deze dus gemakkelijk zelf thuis bereiden.

Wat is een hazelnoot cappuccino?

Het is een koffiedrankje gemaakt met espresso, melk, hazelnoot siroop en eventueel slagroom en hazelnootschilfers als garnering.

Het is een heerlijke variatie op de klassieke cappuccino en de hazelnootsiroop geeft de drank een zoete en nootachtige smaak.

De espresso wordt eerst in een kopje gegoten, vervolgens wordt er opgeschuimde melk over de espresso geschonken, gevolgd door een scheut hazelnootsiroop.

Het geheel wordt vaak afgemaakt met een toef slagroom en hazelnootschilfers voor extra smaak en textuur.

Hazelnoot cappuccino kan zowel thuis als in koffiebars worden bereid en is een populaire koffiedrankje onder liefhebbers van zoete en nootachtige smaken.

Recept Latte hazelnoot

Het recept voor de hazelnoot cappuccino is voldoende voor 1 kopje van de koffie.

Ingrediënten

1 Espresso shot, of 1 kop sterke koffie)
1/2 Kop melk
1 Eetlepel Hazelnootsiroop
Slagroom
Hazelnootschilfers

Bereiding

  1. Bereid de espresso of sterke koffie volgens de instructies op je koffiezetapparaat.
  2. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur of in de magnetron tot het warm is. Niet laten koken.
  3. Voeg de hazelnootsiroop toe aan de verwarmde melk en roer goed door.
  4. Schuim de melk op met een melkopschuimer of met de hand met een garde tot er een dikke schuimlaag ontstaat.
  5. Giet de espresso of sterke koffie in een grote mok.
  6. Schenk de opgeschuimde melk over de espresso of koffie.
  7. Voeg indien gewenst een toef slagroom toe bovenop de melkschuim.
  8. Garneer met hazelnootschilfers en serveer direct.
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.