Hoe kruiden invriezen?

Hoe het beste verse kruiden invriezen?

Hoe het beste verse kruiden invriezen? Dat hangt voornamelijk af van de voorkeur die je zelf hebt. Er zijn namelijk meerdere methode om verse kruiden in de vriezer langer houdbaar te maken.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer bewaarmethoden, zoals drogen of inmaken. Vooral drogen wordt vaak gebruikt, maar het nadeel is dat de smaak en de textuur ietwat veranderen. Het is duidelijk niet meer vers.

Bij invriezen, nogmaals afhankelijk van de invriesmethode, zijn de kruiden na het ontdooien eigenlijk nagenoeg vers. En dat smaak vaak net even iets beter in de gerechten die je wilt gaan maken.

Kruiden kun je nat en droog invriezen. Dat heeft niets te maken of de kruiden net gewassen zijn en nog nat zijn, maar de methode van invriezen.

Kruiden nat invriezen

Bij deze methode hakken we eerst de kruiden fijn, vanzelfsprekend vooraf goed wassen, en doen de gehakte kruiden vervolgens in een ijsblokjesvorm. Eventueel kun je de gehakte kruiden ook in een andere vorm doen, zoals bijvoorbeeld een muffinvorm.

Vul de ijsblokjesvorm met water, en plaats het vervolgens in de vriezer. Laat de ijsblokjes goed hard worden, en haal bijvoorbeeld de volgende dag de ijsblokjes uit de vorm, en verpak ze in een diepvrieszakje of diepvriesvak.

Doe er een etiket op met de naam van het kruid, en de datum van invriezen. Zo weet je altijd welk kruid het is, en tot wanneer het maximaal houdbaar is.

Plaats het vervolgens weer in de vriezer.

Kruiden die op deze manier worden ingevroren kun je ongeveer 6 maanden in de vriezer bewaren.

Als je de kruiden nodig hebt, hoef je het niet eerst te ontdooien, maar kun je de ijsblokjes direct in het gerecht verwerken.

Kruiden droog invriezen

Kruiden droog invriezen is eigenlijk nog makkelijker.

Was de kruiden goed, dep ze vervolgens zo goed mogelijk droog met keukenpapier, en verpak de kruiden in een diepvrieszakje.

Goed afsluiten en voorzien van etiket met naam en invriesdatum, en direct minimaal 24 uur in de vriezer invriezen.

Als je de kruiden nodig hebt, haal je een zakje uit de vriezer, wrijft dit tussen beide handen, en maakt het zakje open.

Door het wrijven zijn de kruiden in kleinere stukjes, en kun je ze direct in de gerechten verwerken. Je hoeft de kruiden dus niet eerst te ontdooien, of klein te snijden.

Kruiden die op deze manier ingevroren kun je ongeveer een jaar bewaren.

Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.