Is cafeïnevrije koffie ongezonder dan gewone koffie?

Is cafeïnevrije koffie ongezonder dan gewone koffie?

Iedereen die dol is op een kop koffie zou het niet kunnen missen. Als je maximaal twee kopjes koffie per dag drinkt is er ook niets aan de hand en kun je zelfs profiteren van enkele gezondheidsvoordelen. Teveel koffie is wel slecht voor je door de hoeveelheid cafeïne die je dan binnen krijgt. Het kan leiden tot verschillende klachten en kan zelfs verslavend zijn. In dit artikel leggen we je uit of cafeïnevrije koffie de oplossing is en wat het met je doet als je overstapt.

Het drinken van cafeïnevrije koffie

Op het moment dat de koffiebonen worden gedecafeïneerd blijft er slechts 0,1% cafeïne over. Cafeïnevrije koffie is dus niet volledig vrij van cafeïne. Er zit gemiddeld per kop 1 tot 5 milligram in. Je lichaam merkt hier echter vrijwel niets van. Toch is het een zeer groot verschil met een normaal kop koffie want deze bevat maar liefst 75 milligram cafeïne. Er wordt vaak gedacht dat cafeïnevrije koffie ongezonder is dan gewone koffie maar dit is echter niet correct. Het oplosmiddel wat wordt gebruikt komt namelijk niet in de boon terecht. Tevens worden de koffiebonen ook altijd afgespoeld en zullen ook worden gestoomd met een minimale temperatuur van 40 graden waardoor het middel volledig verdwijnt. De smaak vergelijkbaar en net zo lekker!

De plus- maar ook minpunten die je hebt bij het drinken van gewone koffie, die zul je niet merken bij cafeïnevrije koffie. Je zult geen energieboost krijgen maar daarnaast krijg je ook niet meer te maken hoofdpijn, slaapproblemen en andere klachten. Teveel cafeïne kan ook verslavend werken. Het drinken van cafeïnevrije koffie is daarom zeker het overwegen waard.

Overstappen naar cafeïnevrije koffie betekent ontwenningsverschijnselen

Als je hebt besloten om voortaan cafeïnevrije koffie te gaan drinken is het goed om te weten dat je te maken kunt krijgen met ontwenningsverschijnselen. De eerste dagen krijg je te maken met trillingen en kun je ook last krijgen van hoofdpijn. Verder kan er misselijkheid optreden en kan je last hebben van darmklachten. Hoe erg je deze klachten zult gaan ervaren is afhankelijk van het aantal cafeïne wat je normaal tot je nam.

1
Giuliano Caffè koffiebonen Minuetto (deca) (500gr)
9.5
2
Lima Cichorei Koffievervanger
9
3
Lavazza A modo mio DEK Cremoso (16st)
High quality
Bekijken Dekoffieboon.nl
8.6
5
Passalacqua DEUP (deca) koffiebonen 500gr
7.9
6
Passalacqua DEUP ESE servings (50stuks)
7.7
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.