Kamillethee

Kamillethee

Kamillethee is een erg popilaire kruidenthee. Er zijn diverse soorten kruidenthee te vinden met al hun eigen smaak en gezondheidsvoordelen.

Dat geldt ook voor kamille. Het heeft een kruidige lichte smaak en bevat geen cafeine.

Daardoor is het een uitstekende thee om te drinken als je tot rust wilt komen. We leggen je uit hoe je kamillethee zelf kunt maken en wat de voordelen zijn.

Kamillethee maken

Kamillethee kun je gemakkelijk zelf maken in slechts een paar stappen. Het is een thee met een heerlijke smaak maar het drinken ervan brengt ook een aantal voordelen met zich mee.

Om kamillethee zelf te maken begin je met het koken van het water.

Voor één kop thee heb je drie tot vier eetlepels verse bloemen nodig of één tot twee eetlepels gedroogde kamillebloemen.

Je kunt natuurlijk het aantal verhogen of verlagen naar eigen smaak. Het is slechts een indicatie. Voeg het warme water toe en geef het een minuut of vijf te tijd om in te trekken.

De voordelen van kamillethee

Het drinken van kamillethee heeft zo zijn voordelen. Kamille staat vooral bekend om zijn helende effect en daarom wordt het veel gebruikt om gezondheidsklachten te bestrijden. We hebben de vier beste voordelen voor je uitgezocht.

Kamillethee drinken bij infecties

Als je last hebt van infecties zoals een verkoudheid, griep, en zelfs corona, kan het drinken van kamillethee daarbij helpen. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van de klachten en het kan er zelfs voor zorgen dat je sneller beter bent.

Minder stress met kamillethee

Als je in een stressvolle periode zit kan kamillethee goed helpen. Heb je regelmatig stress dan is het verstandig om iedere dag een kop kamillethee te drinken.

Zo voorkom je een hoop stressvolle situaties en ben je minder onrustig. Het kan ook helpen bij het voorkomen van migraine.

Kamille versterkt je hart

Een ander voordeel van kamille is dat het je hart versterkt. Het zit vol met antioxidanten die ervoor zorgen dat lichaamscellen zo min mogelijk worden beschadigd.

Zo worden we minder snel ziek en gaat het verouderingsproces een stuk langzamer. Tevens helpt het ook bij een gezonde bloeddruk en cholesterolgehalte.

Sneller in slaap vallen met kamillethee

Als je moeite hebt om in slaap te komen is het drinken van kamillethee een echte aanrader. Drink een uur voordat je gaat slapen een kop kamillethee.

De ingrediënten die erin zitten zorgen ervoor dat de hersenen een signaal krijgen om op een rustiger tempo in slaap te vallen. Nachtmerries kunnen ook minder worden door kamille.

1
Kamille
Bekijken Tuinplant.nl
9.6
2
Floradix Kamille Thee 15 zakjes
9.4
3
Kamille thee los bio
Bekijken Superfoodstore.nl
9.1
4
Kamille geel zakje
Bekijken Superfoodstore.nl
8.6
5
Kamille wild
Bekijken Superfoodstore.nl
8.5
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.