Marokkaanse muntthee maken

Marokkaanse muntthee maken

Marokkaanse muntthee maken, ook wel eens atay bena´na´of berber whiskey genoemd. Het is een theesoort die oorspronkelijk, zoals de naam al zegt, uit Marokko komt. Of liever gezegd, van oorsprong komt de muntsoort uit dit land, en natuurlijk werd ook daar er thee van getrokken.

De theesoort wordt natuurlijk best wel veel in Marokko gedronken, maar wist je dat de muntthee ook in andere Noord-Afrikaanse landen erg populair is?

De Marokkaanse thee wordt traditioneel uit een klein theeglas gedronken, de thee wordt meestal ook naar een strik ritueel bereid en gedronken.

Recept Marokkaanse muntthee maken

Het recept voor de traditionele Marokkaanse muntthee is voldoende voor 2 tot 4 kopjes thee.

Ingrediënten
1 Eetlepel Groene theebladeren
1 Bosje Verse munt
4 Eetlepels Suiker of honing

Bereiding

  1. Doe als eerste de groene theebladeren in een theepot, en giet er vervolgens wat kokend water op.
  2. Giet na enkele minuten het water weer af, het kokende water zorgt er voor dat de bladeren schoon gewassen worden.
  3. Doe nu het bosje verse Marokkanse munt, en de suiker in de theepot.
  4. Giet de theepot vol met ruim 1 liter kokend water, roer de thee goed om.
  5. Laat de thee gedurende 10 minuten trekken.
  6. Schenk de thee in een theeglas, drink deze niet maar schenk deze naar een paar minuten weer terug in de theepot.
  7. Hou bij het inschenken van de thee de theepot zo hoog mogelijk, dit zorgt er voor dat je een laagje bellen of schuim op de thee krijgt.
  8. Herhaal deze stap nog twee keer, proef bij het derde keer of de thee zoet genoeg is.
  9. Is de thee nog niet zoet genoeg, dan herhaal het inschenken nog een paar keer.