Paardenbloemthee

Paardenbloemthee, gemaakte van bloemen die in ieder weide staan. De paardenbloem ken je waarschijnlijk wel. Het zijn bloemen met prachtige gele bloemen die de omgeving opfleurt. Wat je misschien nog niet wist is dat je het ook kan gebruiken om thee mee te maken. Het smaakt ietwat bitter maar biedt wel een hoop gezondheidsvoordelen. Zo kan het helpen bij verschillende aandoeningen maar ook is het een goede hulpmiddel op het moment dat je bezig bent met de strijd tegen de kilo’s. We leggen je de voordelen uit en hebben ook een stappenplan ontwikkeld hoe jezelf paardenbloem thee kunt maken.

Paardenbloemthee zelf maken

De thee zit vol met gezonde voedingsstoffen en ook bevat het meerdere vitamines. Het drinken van deze thee draagt bij aan een goede gezondheid.

De thee kan worden gekocht in de winkel maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook een leuke bezigheid.

Om paardenbloem thee zelf te maken begin je met het plukken van de bloemen. Voorzichtig verwijder je de gele blaadjes van de bloem en plaats deze vervolgens in een kom. De steel kun je direct in de prullenbak gooien want deze kan giftig zijn. De wortel kun je wel gebruiken.

Zorg dat je de bloemen goed wast. Eventueel kun je het even laten weken om te voorkomen dat het heel bitter smaakt. Ondertussen kun je de waterkoker aanzetten.

Plaats de blaadjes in de theezeef, schenk het water in de beker en laat het vervolgens twee tot drie minuten intrekken. Indien gewenst kun je de wortel ook in het glas doen. Om de thee af te maken kun je gebruik maken van kruiden. Zo zorg je voor een extra lekkere smaak en ook smaakt het minder bitter. Een optie is bijvoorbeeld het toevoegen van wat munt.

De voordelen van paardenbloemthee

Het drinken van paardenbloemthee brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zorgt het ervoor dat de stofwisseling beter werkt en voorkomt het eventuele nier- en galstenen. Verder helpt het drinken van paardenbloemthee ook wanneer je last hebt van griep of last hebt van verschillende huidproblemen.

Ben je aan het afvallen is deze thee ook een aanrader. het zorgt namelijk voor een voller gevoel waardoor je minder snel geneigd bent om iets te eten. Tot slot kan het ook een genezende werking hebben bij reuma.

In de bladeren zijn verschillende vitaminen te vinden. Dan moet je denken aan onder andere Vitamine A, B1, B2, C, en E. Ook de stoffen calcium, magnesium, ijzer en natrium zijn aanwezig. Ook de wortel kan gebruikt worden. Ook daar zijn diverse vitaminen en andere gezonde voedingsstoffen in te vinden.

1
Floradix Paardenbloem Thee 15 zakjes
9.8
2
Paardenbloem 500 mg
Bekijken Superfoodstore.nl
9.4
3
Paardenbloem 300 mg
Bekijken Superfoodstore.nl
8.9
4
Paardenbloem complex
Bekijken Superfoodstore.nl
8.7
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.