Rozenbottelthee maken

Rozenbottelthee maken

Rozenbottelthee maken is gemakkelijker dan de meeste mensen denken, het is namelijk een soort kruidenthee die gemaakt wordt van de pseudo vruchten van de rozenplant.

De thee heeft een soort van delicate, bloemige smaak die zowel zoet als licht bitter smaakt.

Rozenbottels hebben een oranje of rode kleur, deze groeien meestal net onder de bloemblaadjes van de roos. Normaliter worden hiervoor echte geen rozenbottels gebruikt van gecultiveerde rozen, maar van wilde rozen.

Wist je al, dat de rozenbottelthee talrijke voordelen heeft? De thee is bijvoorbeeld goed voor gewichtsverlies, huidveroudering, immuniteit en nog veel meer.

De rozenbottelthee kan een gezond immuunsysteem ondersteunen, dit komt vooral door de hoge concentratie aan vitamine C.

Zelfs de witte bloedcellen worden door de werking van de rozenbottelthee gestimuleerd wat er voor zorgt dat je lichaam nog beter tegen infecties beschermt wordt.

Recept Rozenbottelthee maken

Voor de rozenbottelthee heb je eigenlijk niet al te veel nodig, in ons geval maken we deze met gedroogde rozenbottels.

Dit recept is voldoende voor 1 tot 2 kopjes thee.

Ingrediënten
Eetlepel Gedroogde rozenbottels
Heet water
Schijfje Sinaasappel
1 Kruidnagel

Bereiding
Voor het bereiden van de rozenbottelthee moeten we als eerste de wilde rozenbottels plukken. Hak de rozenbottel in stukken, laat deze een paar dagen aan de lucht drogen.

Je kunt de rozenbottels natuurlijk ook in de oven drogen, verwarm hiervoor de oven op 80 graden.Snij een stuk bakpapier op maat van het rooster. Verdeel de rozenbottels over het rooster en schuif deze terug in de oven. Laat de rozenbottels voor 3 tot 4 uur drogen.

Nu het daadwerkelijke recept, waarvoor je natuurlijk ook gedroogde rozenbottels kunt kopen in supermarkt of speciaalzaak

  1. Doe een eetlepel gedroogde rozenbottels in een theekopje.
  2. Prik de kruidnagel in het schijfje sinaasappel, leg deze op de rozenbottels in je theekopje.
  3. Giet het heet water over de rozenbottels en de schijf sinaasappel.
  4. Laat de rozenbottelthee minimaal 10 tot 15 minuten trekken.
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.