Wat is cappuccino?

Wat is cappuccino?

Iedere koffie liefhebber geniet wel eens van een cappuccino. Het is een heerlijke Italiaanse koffiesoort dat de laatste jaren steeds populairder wordt. We leggen je precies uit wat de cappuccino inhoudt, wat de herkomst is en hoeveel calorieën het bevat.

Wat is cappuccino?

De cappuccino is een heerlijke koffiesoort dat bestaat uit espresso, gestoomde melk en melkschuim. De combinatie van deze drie zorgt ervoor dat het witte kleur mooi mengt met de koffie. De koffie is afkomstig uit Italië maar is inmiddels bekend door de hele wereld. Het Italiaanse volk drinkt de cappuccino vooral in de ochtend terwijl mensen uit andere landen het liefst de koffie de hele dag door drinken. Opvallend is dat in het verleden vaak gebruikt werd gemaakt van cacao om de cappuccino extra smaak te geven en het kopje koffie er nog bijzonderder uit te laten zien. Nu zien we dat steeds minder maar wordt er gebruikt gemaakt van diverse figuren dat wordt gecreëerd in het schuim. Ze noemen dat ook wel eens latte art.

De herkomst van de cappuccino

Waar de cappuccino precies vandaan komt is tot op de dag van vandaag niet helemaal bekend. Omdat de koffie al eeuwenlang wordt gedronken door Italianen is het al snel een logische verklaring dat het uit dat land komt. De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen is het daar echter niet mee eens en vindt dat de koffie bij hun vandaan komt. Het woord is namelijk de vertaling van ‘kapuziner kaffee’. De exacte herkomst is dus niet bekend.

Het verschil tussen cappuccino en latte macchiato

De cappuccino en latte macchiato hebben veel overeenkomsten. Espresso is bij beide koffiesoorten de basis net als warme melk dat opgeklopt is. Bij een latte macchiato wordt er gebruik gemaakt van een groter hoeveelheid melk. De melk wordt gestoomd. Dit wordt vervolgens geserveerd in een groter glas waarna de espresso in het glas wordt geschonken. Bij de cappuccino begin je eerst met de espresso.

Calorieën cappuccino

Een cappuccino is puur genieten maar je moet natuurlijk wel uitkijken dat je er niet teveel van drinkt. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van melk bevat de cappuccino meer calorieën als een normaal kop koffie. Het is afhankelijk van welke melk je gebruikt maar gemiddeld bevat een een cappuccino 40 calorieën.

1
Whey proteine cappuccino
✓ Best choice
Bekijken Superfoodstore.nl
9.4
2
Instant Keto latte met cappuccino smaak vegan
9.2
3
Lucaffe cappuccino tas classic
8.6
4
Lucaffe cappuccino tas Mr exclusive
8.4
5
Whey proteine cappuccino
7.4
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.