Wat is een caffè macchiato?

Wat is een caffè macchiato?

Wat is een caffè macchiato? Hoe kun je deze koffie variant het beste bereiden en waar komt de smakelijke, maar wel erg sterke koffie variant vandaan?

Misschien lijkt het wel een klein beetje raar, maar de caffè macchiato wordt vaker wel eens met de caffé latte en met de americano verwisselt.

Waarbij bij tussen deze drie koffie varianten toch duidelijk een verschil te zien en te proeven is.

In deze artikel leggen we uit hoe je de caffè macchiato zelf kunt bereiden, waar de koffiesoort vandaan komt, en wat het verschil tussen de caffè macchiato en de americano is.

Waar komt de caffè macchiato vandaan?

De caffè macchiato komt oorspronkelijk uit Italië en de naam van de koffie betekend letterlijk “bevlekt”.

De naam heeft deze variant te danken aan het bevlekken van de espresso met een beetje melkschuim.

Wist je dat het melkschuim op de espresso blijft drijven? Hierdoor blijf je dus altijd een vlek melk te zien.

Hoe wordt de caffè macchiato gemaakt?


Hoe kun je de caffè macchiato het beste zelf bereiden?

De caffè macchiato heeft ongeveer dezelfde ingrediënten als de caffé latte en de caffé au lait, maar voor al deze varianten van de koffie gebruik je als eerste een espresso.

Natuurlijk is de caffè macchiato een best wel klein kopje koffie, hier heb je namelijk oorspronkelijk maar 30 milliliter espresso, 15 milliliter melk, en 15 milliliter melkschuim.

Voor de espresso kun je het beste gewone normale koffie gebruiken, maar ook hier is de koffie het lekkerste als je deze met filterkoffie maakt.

De smakelijke caffè macchiato is dus maar een kleine koffie met en vermogen van ruim 60 milliliter.

Wat is het verschil tussen caffè macchiato en caffé latte

Natuurlijk wordt de caffè macchiato wel eens met de caffé latte en de americano verwisselt, maar tussen deze drie verschillende varianten zit veel verschil.

De caffé latte wordt namelijk uit 1/3 koffie en de rest uit melkschuim gemaakt, waarbij de caffè macchiato 1/2 uit koffie, 1/4 uit melk en 1/4 uit melkschuim gemaakt wordt.

Een ook de smaak van de koffie varianten is natuurlijk best wel verschillend, het enige waaraan je de koffiesoorten kunt verwisselen is eigenlijk de naam.

De americano is bijvoorbeeld ook een erg kleine koffie met maar 60 milliliter, maar deze koffie variant wordt niet met melk of melkschuim gemaakt, maar met een grote hoeveelheid water waardoor de koffie minder sterk wordt.

Het verschil tussen de americano en de caffé macchiato is dus best wel groot, het enige wat hier gelijk is het vermogen van ruim 60 milliliter in een kopje.

Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.