Wat is espresso?

Wat is een expresso?

Wat is een espresso? Als je dol bent op de echte koffiesmaak dan is de espresso echt iets voor jou. Een klein kopje met hoog geconcentreerde koffie. We leggen je uit wat een espresso nou precies is, waar het vandaan komt en welke verschillende soorten er zijn.

Wat is een espresso?

Een espresso is een klein kopje koffie dat sterk gezet wordt. Er zit gemiddeld 30 milliliter koffie in een espresso. Dat klinkt heel minimaal maar het zorgt voor een ware smaakbeleving. Doordat de koffie met maar weinig water wordt gecombineerd zorgt dit ervoor dat je de koffiesmaak op zijn best kan proeven. De espresso wordt ook als basis gebruikt voor vele andere koffiesoorten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de latte macchiato maar ook een cappuccino.

De geschiedenis van de espresso

Je had het waarschijnlijk al verwacht, de espresso is afkomstig uit Italië. Het wordt er veel gedronken en als je op reis bent in het land zal het je ook niet verbazen dat je vele espressobars tegenkomt. Als je om een caffé vraagt in het Italiaanse land zal er een espresso worden geserveerd. In het Latijns betekent espresso het letterlijk ‘uitpersen’. Dat woord refereert naar de manier waarop de espresso wordt gemaakt. Op het moment dat de espresso wordt bereid zal de koffie onder een hele hoge druk worden geperst. Zo wordt er een geconcentreerde smaak gecreëerd.

Verschillende soorten espresso

Er zijn verschillende soorten espresso’s. De standaard espresso is bij iedereen natuurlijk wel bekend maar er zijn ook andere opties. Denk bijvoorbeeld aan de espresso ristretto. Deze koffie is nog sterker omdat er nog minder gebruik wordt gemaakt van water. Het wordt ook wel gezien als koffie shot. Een andere espresso is doppio. Dat betekent een dubbele espresso. Je krijgt dan een espresso maar dan met een dubbele hoeveelheid in één glas. Extra genieten dus! Andere bekende soorten zijn ristretto, lungo, macchiato en cortado.

1
Espresso koffiecap bio
✓ Best choice
Bekijken Superfoodstore.nl
9.6
2
Inca espresso bonen bio
9.6
3
Lavazza koffiebonen gran espresso (1kg)
9.4
4
Lavazza Blue espresso dolce (100 stuks)
9.3
5
Pellini espresso tas en ondertas
9.3
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.