Wat is groene thee?

Wat is groene thee?

Waarschijnlijk wist je wel dat water het meest gedronken drankje is. Maar wist je dat thee op de tweede plek staat? We leggen je uit wat groene thee nu precies is, of het cafeïne bevat en ook bespreken we verschillende gezondheidsvoordelen.

Wat is groene thee?

De bladeren van de Camellia Sinensis plant is de basis van groene thee maar ook alle andere theesoorten. kruidenthee is daar echter wel een uitzondering op. De bladeren worden vrij jong geplukt en vrijwel direct daarna worden ze gedroogd maar ook gestoomd. Fermenteren is ook een optie. Afhankelijk van de tijdsduur van de fermentatie kun je zwarte maar ook witte thee creëren. Bij groene thee gebeurt dat niet en dat is de ook reden waarom de kleur niet veranderd.

Zit er in groene thee cafeïne?

Veel mensen denken dat er in groene thee geen cafeïne zit. Dit is echter niet correct. Groene thee bevat wel cafeïne. Als we het gemiddelde moeten nemen zit er in een kop groene thee ongeveer 30 milligram cafeïne. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kopgrootte en hoe sterk de thee is.

De voordelen van groene thee

Een kop groene thee is niet alleen lekker maar het biedt ook nog eens een heleboel gezondheidsvoordelen. We hebben de vijf belangrijkste voor je op een rij gezet.

Kans op een beroerte daalt

Als je iedere dag een kop groene thee drinkt dan daalt de kans op een beroerte. Drink één tot drie koppen per dag. Het liefst niet meer. Deze conclusie is getrokken na uitgebreid onderzoek.

Het stimuleert de hersenen

Het drinken van groene thee is ook voor de stimulatie van de hersenen. Verder zorgt het er ook voor dat je hersenziektes minder kans krijgen om te ontwikkelen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de ziekte van Parkinson maar ook Alzheimer.

Een goed hulpmiddel tijdens het afvallen

Als je op dieet bent kan groene thee je daar uitstekend bij helpen. Je metabolisme krijgt een boost wat betekent dat je automatisch sneller calorieën verbrandt. verder bevat een kop groene thee slechts twee calorieën waardoor het niet erg is om het te drinken.

Het is goed voor je tanden

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar het is ook goed voor je tanden. Groene thee zorgt er namelijk voor dat je minder snel gaatjes krijgt. Dat komt omdat de bladeren een antibacteriële werking hebben.

Je blijft er jong door

Groene thee bevat meerdere antioxidanten waardoor het verouderingsproces van je huid minder snel gaat. Onder andere rimpels maar ook pigmentvlekken worden uitgesteld.

1
Sencha groene thee bio
Bekijken Superfoodstore.nl
9.4
2
Groene thee
Recommended
Bekijken Superfoodstore.nl
9.4
3
Groene Thee Gember bio
Bekijken Superfoodstore.nl
8.9
4
Groene thee
Bekijken Superfoodstore.nl
8.7
5
Groene thee
Bekijken Superfoodstore.nl
7.7
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.