Wat is ijskoffie en hoe maak je het?

Wat is ijskoffie en hoe maak je het?

Wat is ijskoffie en hoe maak je het? Op een warme zomerdag is er niets lekkerder dan een heerlijke ijskoffie. Je kunt het eenvoudig zelf maken in een aantal stappen en je hebt maar een aantal ingrediënten nodig. Het is ook mogelijk om te variëren met verschillende zoetstoffen zoals karamelsiroop of kaneel. Net wat jij lekker vindt. Zo kun je je eigen persoonlijke draai er aan maken.

Wat is ijskoffie?

Ijskoffie is een koffievariant dat de laatste jaren in populariteit is gestegen. Het is vrijwel overal verkrijgbaar. Niet alleen in koffietentjes maar ook supermarkten hebben ze kant en klaar in de koelschappen staan.  Het is koffie dat koud wordt gedronken. Het gemaakt wordt met behulp van koffie, melk, ijs en een zoetstof. Er zijn tientallen verschillende varianten.

Ijskoffie zelf maken

We gaan je uitleggen hoe je in een paar stappen zelf ijskoffie kunt maken. Het is van belang dat je over een blender beschikt en alle ingrediënten in huis hebt om aan de slag te gaan.

Dit heb je nodig om ijskoffie te maken

– Eén kop koffie (je kunt ook gebruik maken van twee espresso’s)
– 60 ml gecondenseerde melk. Indien gewenst kun je de zoete variant nemen
– Zes ijsklontjes
– Halve eetlepel vanillesuiker
– Een blender

Stappenplan: ijskoffie maken

Als je alle ingrediënten bij elkaar hebt staan in de keuken kun je gaan beginnen met het maken van de ijskoffie. De eerste stap is het klaarzetten van de blender. Giet vervolgens de kop koffie erin samen met de vanillesuiker en de gecondenseerde melk. Nu kan de blender zijn werk doen en laat je het blenden net zo lang tot alles gemixt is. Laat het heel even staan tot het geheel is afgekoeld. Wacht ongeveer vijf tot tien minuten. Als dat is gebeurd kun je de ijsblokjes er aan toevoegen en opnieuw gaan blenden. Schenk nu de ijskoffie in een groot glas en geniet van je overheerlijke ijskoffie!

1
Barbera Aromagic FROZEN CAFFE' (1kg)
✓ Best choice
Bekijken Dekoffieboon.nl
9.7
2
Illy FILTER maling (250gr gemalen koffie)
9.4
3
Koffie selection Arabica bonen bio
9.2
4
Koffie Ethiopie mokka bonen bio
8.8
5
Lavazza deca (250gr gemalen koffie)
8.1
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.