Wat is lungo?

Wat is lungo?

Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende soorten koffiesoorten. Iedere keer als je bij een koffietent langs gaat zie je weer wat nieuws. Een koffiesoort die veel wordt gedronken is lungo. Het is goed te vergelijken met een espresso.

Wat is lungo?

De lungo is een koffiesoort dat veel wordt gedronken door Italianen en daar komt de naam dan ook vandaan. Lungo betekent namelijk in Italië lang. Je kunt het vergelijken met een espresso omdat je net zoveel koffie gebruikt wanneer je een lungo maakt. Echter gebruik je bij het maken van een lungo koffie een stuk meer water.

Op het moment dat je een heerlijke kopje lungo koffie wilt gaan maken heb je een iets groter kopje nodig. De koffiebonen moet wat grover worden gemaald en je gebruikt ongeveer twee keer zoveel water dan wanneer je een espresso maakt. Tijdens het maken van de koffie heb je een langere doorlooptijd waardoor de smaak een stuk bitterder wordt.

Een lungo koffie maken

Waarschijnlijk ben je ondertussen helemaal overtuigd van de lungo en wil je zelf zo’n heerlijk kop koffie gaan zetten. We leggen je uit hoe je dat het beste kunt doen. De eerste stap is om de koffiebonen te malen op een grovere stand. De sterkte kun je instellen op laag of gemiddeld, net wat je zelf lekker vindt. Vervolgens zet je de lungo en kun je er van gaan genieten.

Het verschil tussen lungo en americano

Er wordt heel vaak gedacht dat de koffiesoorten lungo en americano hetzelfde zijn. Dit klopt niet want er zit wel degelijk een verschil in. Toch is de verwarring logisch te noemen omdat ze voor het oog er het hetzelfde uitzien. Het is beide zwarte koffie alleen het grote verschil is dat bij de lungo gebruik wordt gemaakt van meer water terwijl bij een americano het laatste proces extra heet water is.

1
Casting creme gloss 500 Cafe lungo
✓ Best choice
Bekijken Superfoodstore.nl
9.5
2
Illy karton beker lungo 177ml (1000st) 6 oz
9
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.