Wat is zwarte thee?

Wat is zwarte thee?

Zwarte thee is enorm populair en wordt door heel de wereld het meest gedronken door thee liefhebbers. Het is goed te mengen met fruitstukjes of verschillende specerijen. In dit artikel leggen we je uit waar zwarte thee vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en welke verschillende soorten er zijn. Ook nemen we de voordelen van het drinken van zwarte thee met je door.

Waar komt zwarte thee vandaan?

De zwarte thee komt van de Camellia sinensis. Dat geldt ook voor de groene- en witte thee. Het is een struik die oorspronkelijk groeide in China maar tegenwoordig zien we deze planten ook in andere gebieden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan Indonesië maar ook Sri Lanka en Afrika. Als je een goede thee wilt hebben is het belangrijk dat de struik groeit ergens waar het warm en vochtig is. Hoe vruchtbaarder de bodem is, hoe beter dit de smaak van de thee ten goede komt.

Hoe wordt zwarte thee gemaakt?

Opvallend is dat zwarte thee op een andere manier wordt gemaakt als groene- en witte thee. Bij zwarte thee is het namelijk zo dat de theeblaadjes geoxideerd worden. Door het kneuzen van de blaadjes komen er enzymen en sappen vrij wat vervolgens de zwarte kleur creëert. op het moment dat de theebladeren worden gedroogd zal het proces van oxideren stoppen en heb je zwarte thee.

De verschillende soorten zwarte thee

Er zijn heel veel verschillende soorten zwarte thee soorten. De meest bekendste die wij in Nederland drinken is de Engelse thee. De zwarte thee vormt in de meeste gevallen de basis. Het is heerlijk in combinatie met fruit zoals bijvoorbeeld bosvruchten of mango. Het wordt ook vaak ok gemixt met kruiden en diverse aroma’s.

De voordelen van zwarte thee

Het drinken van zwarte thee is niet alleen lekker maar brengt ook nog eens verschillende voordelen met zich mee. Zo krijg je er meer energie van, meer concentratie en verlaagt het de kans op diabetes type 2.

Meer energie en minder stress

Het drinken van zwarte thee zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Dit komt door de stof aminozuur L-theanine. Ook het stresshormoon cortisol dat in het bloed te vinden is zal verlaagd worden waardoor je meer energie krijgt. Een kop zwarte thee is een goed begin van de dag.

Meer concentratie

Je hersenen creëren een verhoogt bloetoevoer als je zwarte thee drinkt. Daardoor ben je in staat om beter te concentreren en je te focussen. Koffie heeft hetzelfde effect alleen kun je dan last krijgen van onder andere hartkloppingen.

Minder kans op diabetes type 2

Meerdere onderzoeken hebben bewezen dat als je regelmatig zwarte thee drinkt de kans op diabetes type 2 afneemt. Je moet hiervoor ongeveer één tot twee kopjes thee drinken op een dag.

1
Zwarte thee gember
✓ Best choice
Bekijken Superfoodstore.nl
10
2
Darjeeling zwarte thee los bio
9.7
3
Assam English zwarte thee bio
High quality
Bekijken Superfoodstore.nl
9.7
4
Black beauty zwarte thee bio
9.7
5
Engelse zwarte thee los bio
9.5
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.