Zelf kruiden Kweken

Zelf kruiden kweken kun je van zaad doen, wat iets langer zal duren om de kruiden groot te kweken, maar je kunt ook kant en klare kruidenplantjes kopen.

Het kweken van kruiden uit zaad duurt langer, want je moet immers eerst de zaadjes in pot of tuin zaaien, dan heeft het zaad nodig om te kiemen, en als het jonge plantje boven de grond komt heeft het tijd nodig om volgroeid te raken. Want je kunt pas oogsten, of liever gezegd het verse kruid in de keuken gebruiken, als het plantje groot genoeg is.

Dat duurt meestal tot halverwege de zomer, en bij sommige kruiden zelfs tot aan het einde van de zomer. Maar met zaad heb je vaak wel meer keuze tussen de verschillende soorten.

Je ziet ze soms wel eens bij de supermarkt staan, de verse kruidenplantjes. Er staat vaak peterselie, tijm, en bijvoorbeeld basilicum. Veel keuze is er dus niet.

Vanzelfsprekend kun je ook naar het tuincentrum gaan, maar ook daar is meestal niet veel meer keuze. En dat komt simpelweg omdat er vrij veel mensen zijn die een plantje basilicum of peterselie meenemen. Maar er zijn weinig mensen die een plantje salie of citroenmelisse meenemen, als dat al te krijgen is.

Een supermarkt, of tuincentrum, wil natuurlijk niet met de plantjes blijven zitten, en daarom is er vaak maar weinig keuze.

Wil je dus speciale soorten kruiden kweken, en op deze site kun je meer lezen over de methode waarop je dat in je eigen tuin kunt doen, dan is het zaaien van het betreffende kruid vaak een betere oplossing.

Zelf kruiden kweken in pot of in de moestuin

Het voordeel van zelf kruiden kweken is wel dat je niet veel ruimte nodig hebt. Je kunt de kruiden zelfs gewoon op de vensterbank in een potje, of in een kleine kasje zaaien, en na verloop van een aantal weken heb je echte keukenkruiden op de vensterbank staan.

Het enige wat je nodig hebt zijn een potje om de kruiden in te zaaien, de juiste zaden, en wat potgrond. En natuurlijk moet het plantje een beetje water krijgen, en af en toe een beetje voeding.

Zin om te beginnen met je eigen kruidentuintje?

Als je zin hebt om met je eigen biologische kruidentuintje te beginnen, dan verwijzen we je graag naar de onderstaande producten, waarmee je op de vensterbank kun beginnen met het kweken van kruiden.

Als het leuk, en lekker is, kun je daarna je nieuwe hobby verder uitbreiden.

Plantjes kopen

1
Borderpakket Borderpakket kruidenplanten
10
2
Universele Potgrond 10L
9.9
3
Dille
High quality
Bekijken Warentuin.nl
9.8
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.