Wat is darjeeling thee?

Wat is darjeeling thee?

Wat is darjeeling thee? De meeste mensen zijn deze theesoort waarschijnlijk nog nooit tegengekomen.

Dit komt vooral daardoor dat het toch wel een specialeen unieke soort is. Wist je al dat deze theesoort als zwarte thee geteeld wordt?

Darjeeling thee heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen en ook nog een erg interessante manier voor bereiding.

Wat is darjeeling thee?

Darjeeling thee wordt meestal in heuvelachtige zones gekweekt, verbouwd en zelfs verwerkt. De meeste darjeeling thee wordt in het Himalayagebergte, in gebieden die op een hoogte tussen de 1200 en de 2000 meter liggen, gekweekt. De theestruik waarvan de darjeeling thee gemaakt wordt, moet ruim zes tot negen jaar groeien voordat deze gebruikt kunnen worden voor de theesoort. Door de vochtigheid en de koude temperaturen, wordt de groei van de theestruik wel wat vertraagt. Wat je ook nog moet weten, is dat door de vertraagde groei van de plant, de thee een subtiele kracht krijgt. De darjeeling thee heeft door het lange rijpen een soort van goudkleurige kleur, deze kleur is vooral een kenmerk voor zwarte theesoorten. Wist je dat darjeeling thee één van de duurste theesoorten wereldwijd is?

Waar komt darjeeling thee vandaan?

Darjeeling thee wordt ook wel eens “thee van de bergmist” genoemd. Dit komt vooral doordat de thee altijd al in de bergen aangebouwd werd.

Rond de 19e eeuw werden in het Himalaya gebergte de eerste darjeeling planten geplant. De eerste darjeeling planten die in het Himalayagebergte aangebouwd werden kwamen oorspronkelijk uit China.

Hoe wordt darjeeling thee bereid?

Darjeeling thee kun je eigenlijk iedere dag drinken, maar je kunt deze thee het beste beperken tot maximaal twee of drie kopjes per dag.

Voor het bereiden van de thee moet je als eerste wat water in de waterkoker laten koken, voor de darjeeling thee is een watertemperatuur van 90 tot 100 graden optimaal.

Je kunt het beste de losse thee in een theefilter doen, gebruik niet meer dan 2 gram, dus twee kleine eetlepels van de losse thee.

Laat de darjeeling thee gedurende drie tot vijf minuten trekken. Als je de thee op deze manier maakt, kun je er zeker van zijn dat je de optimaalste bereidingswijze voor de darjeeling thee hebt bereikt.

Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.