Wat is een cortado?

Wat is een cortado?

Wat is een cortado? Makkelijk gezegd is een cortado een soort koffie welke bereid wordt uit espresso en warme melk.

Het is waarschijnlijk zo dat je van de cortado nog nooit gehoord hebt, dat is ook helemaal niet zo gek.

De cortado is namelijk niet een echt bekende koffiesoort in Nederland, maar in landen zoals Spanje, Portugal, en natuurlijk ook Cuba wordt deze soort koffie aan de lopende band besteld en gedronken.

Wat is een cortado en waar komt het vandaan?

De naam van de cortado komt oorspronkelijk van het Spaanse woord cortar af, dit berekend vertaald naar het nederlands snijden.

De cortado komt dus oorspronkelijk uit Spanje, maar inmiddels is de koffiesoort over de hele wereld te vinden.

Hieronder het recept, waarmee je meteen ook weet wat het precies is.

Hoe wordt de cortado gemaakt?


Het recept voor de makkelijke cortado is voldoende voor één kopje koffie.

Ingrediënten

1 Kopje Espresso
100 Milliliter Halfvolle melk

Bereiding

  1. Als eerste beginnen we met het zetten van de espresso, dit kun je gewoon naar bereidingswijze van de koffie maken.
  2. Je kunt een ristretto of een dark roast voor een sterkere espresso gebruiken.
  3. Verwarm een pan met de melk erin op middelhoog vuur.
  4. Zorg er voor dat er geen schuim op de bovenkant van de melk tevoorschijn komt.
  5. Hierdoor behoudt de koffie uiteindelijk zijn cremelaagje.
  6. Giet de melk langzaam bij de espresso, nu kun je van de heerlijke cortado genieten.
3
Espresso koffiecap bio
High quality
Bekijken Superfoodstore.nl
8.8
4
Inca espresso bonen bio
8.2
5
Inca espresso bonen bio
8.2
6
Espresso milano donkere bonen
7.9
7
Espresso extra dark roast bonen
7.6
8
Espresso medium roast bonen bio
7.6
9
Espresso dark roast bonen bio
7.6
10
Cafe N38 espresso medium dark roast bio
7.5
11
Lavazza koffiebonen gran espresso (1kg)
7.5
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.