Zelf latte lavendel maken, je denkt waarschijnlijk dat dit best wel moeilijk is, maar dat is het eigenlijk helemaal niet.
De latte lavendel is een koffiedrankje, welke je zonder of met koffie kunt bereiden.
In ons geval bereiden we het traditioneel met wat espresso. Hierdoor krijg je een echt bijzondere smaak.
Lavendel is voor de meeste mensen iets wat echt niet lekker smaakt, of misschien niet bekend is om te consumeren, maar in combinatie met koffie en de andere ingrediënten die we gebruiken is het echt een aanrader.
Recept Latte lavendel
Het recept voor de Latte lavendel is voldoende voor 1 kopje, maar als je er bijvoorbeeld twee wil maken, dan kun je de ingrediënten gewoon verdubbelen.
Ingrediënten
1 Theelepel Gedroogde lavendel
3 Eetlepels Suiker
2 Eetlepels Water
125 Milliliter Sojamelk
1/2 Theelepel Vanillepoeder
125 Milliliter Verse espresso
Bereiding
- Verwarm als eerste een pan met de lavendel, suiker, en water erin op middelhoog vuur.
- Laat dit gedurende 10 tot 15 minuten goed koken en indikken.
- Giet het mengsel nu door een heel fijn vergiet of zeef, hiermee haal je de lavendel er namelijk wat makkelijker uit.
- Laat dit nu goed afkoelen, totdat het op kamertemperatuur is.
- Verwarm nu een pan met de sojamelk erin op middelhoog vuur, voeg het mengsel uit lavendel, suiker, en water toe.
- Roer alles goed door totdat je een egaal mengsel hebt.
- Voeg nu nog wat vanillepoeder toe om wat meer smaak te krijgen.
- Giet de latte lavendel en de verse espresso in een koffieglas en garneer het met wat gedroogde lavendel.