Snelfilter koffie zetten met de hand

Snelfilter koffie zetten met de hand

Snelfilter koffie zetten met de hand doen steeds meer mensen, want het is nog lekkerder. Tegenwoordig hebben we allemaal een moderne koffieapparaat in huis staan dat allerlei soorten koffie kan maken. Van een normaal kop koffie tot een latte macchiato. Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van een filter in combinatie met heet water om koffie te maken. Dat heeft als grote voordeel dat de smaakbeleving veel groter is.

Zelf snelfilter koffie zetten met de hand

We hebben een stappenplan voor je geschreven zodat jij in slechts zes stappen zelf snelfilter koffie met de hand kan zetten. Zo geniet je van een heerlijk ouderwetse kop koffie met extra smaak.

Stap 1: We beginnen met het verwarmen van water. De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal koppen koffie dat je wilt gaan zetten. Het koken van het water is geen must.

Stap 2: Zorg dat je een papieren filter uit de verpakking neemt en plaats deze vervolgens in de houder. Het wordt aangeraden om de randen even om te vouwen voor de stevigheid.

Stap 3: Nu moeten we de koffie plaatsen in het filter. Voor één kop koffie gebruik je een eetlepel koffie. Dit staat gelijk aan ongeveer twaalf gram. Als je een voorkeur hebt voor sterkere koffie kun je natuurlijk wat extra gebruiken.

Stap 4: Als het water is opgewarmd kun je het gaan opgieten. Zorg dat je dit in het midden doen en voorkom dat je de randen raakt. Ga net zolang door tot je gewenste hoeveel hebt hebt.

Stap 5: Zorg dat je de koffie even goed doorroert. Anders is de onderkant sterker dan de bovenkant. Tijdens het roeren kun je dit mooi verdelen.

Stap 6: De koffie is nu klaar voor gebruik. Voeg eventueel naar wens wat melk, suiker of zoetjes toe. Maak er een momentje van en geniet!

1
Koffie stretto gemalen bio
9.7
2
Forte superior blend gemalen koffie
9.6
3
Koffie selection arabica gemalen bio
9.4
4
Segafredo intermezzo (250g gemalen koffie)
8.9
5
Segafredo casa ( 250g gemalen koffie )
8.1
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.