Wat is een koffie verkeerd?

Wat is een koffie verkeerd?

Wat is een koffie verkeerd? De koffie verkeerd is wel de bekendste koffiesoort in Nederland.

Het wordt ook wel eens café au lait of ook Caffé latte genoemd, dit komt door de hoeveelheid melk welke bij de bereiding van de koffie gebruikt wordt.

De koffie verkeerd wordt meestal met een cappuccino of een latte macchiato vergeleken, maar deze koffiesoorten zijn toch wel heel anders dan een koffie verkeerd.

Wist je al dat de koffie verkeerd in België lait russe, en in Italië Caffé latte genoemd wordt?

Wat is een koffie verkeerd?

Een koffie verkeerd wordt met een grote hoeveelheid warme melk bereid, de koffie wordt dus met opgestoomde melk en een klein laagje melkschuim bereid.

De verhouding van deze koffie staat gelijk aan 1/3 koffie en 2/3 melk.

Hoe wordt de koffie verkeerd gemaakt?


Het recept voor de koffie verkeerd is voldoende voor 1 kopje koffie.

Ingrediënten

60 Milliliter Espresso
120 Milliliter Halfvolle melk

Bereiding

  1. Als eerste moeten we de koffie maken, dus de espresso.
  2. Deze kun je net zo maken, zoals je gewend bent.
  3. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur, zorg ervoor dat deze niet kookt.
  4. Voeg de warme melk langzaam bij de espresso.
  5. Je kunt de koffie met een laagje melkschuim garneren.
  6. Voor de melkschuim neem je een klein beetje melk en schuim je deze met een melkschuimer op.
1
Espresso koffiecap bio
Bekijken Superfoodstore.nl
9.6
2
Espresso dark roast bonen bio
Recommended
Bekijken Superfoodstore.nl
9.3
3
Espresso milano donkere bonen
High quality
Bekijken Superfoodstore.nl
9.3
4
Inca espresso bonen bio
9.3
5
Inca espresso bonen bio
9.3
6
Espresso medium roast bonen bio
9.1
7
Espresso extra dark roast bonen
9
8
Cafe N38 espresso medium dark roast bio
8.9
9
Lavazza koffiebonen gran espresso (1kg)
8.8
10
Espresso bonen Weens bio
8.7
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.