Is knoflook gezond?

Is knoflook gezond?

Is knoflook gezond? Als we aan knoflook denken, dan denken we direct aan een stinkende adem. Toch is het een smaakmaker dat veel wordt gebruikt in verschillende gerechten.

Het zorgt ervoor dat maaltijden een heerlijke smaak hebben, maar knoflook kan ook gebruikt worden als medicijn.

Het is bewezen dat knoflook goed voor de gezondheid is. We hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

Een goede bloeddruk met knoflook

Eén van de voordelen van knoflook is dat het hoge bloeddruk voorkomt. Er zijn antioxidanten aanwezig die ervoor zorgen dat oxidatieve schade wordt tegengegaan.

Daarnaast zorg je ervoor als je knoflook eet dat de bloedvaten in het lichaam kunnen ontspannen en worden vergroot. Tot slot verbetert het ook nog eens de bloedcirculatie.

Knoflook bij hoge cholesterolwaardes

Het kan voorkomen dat er cholesterol ophoopt in de aderen. De waardes worden dan te hoog. Dit kan bijvoorbeeld komen door ontstekingen.

Het eten van knoflook werkt ontstekingsremmend waardoor deze waardes lager kunnen worden. Het is daarbij wel belangrijk dat je rauwe knoflook eet.

Op het moment van bakken of koken worden de stoffen die ontstekingsremmend werken verdampt.

Knoflook zorgt voor een goed immuunsysteem

Om je een immuunsysteem een flinke boost te geven is het regelmatig eten van knoflook een uitstekende manier. De kans op ziek worden, zoals het krijgen van bijvoorbeeld een verkoudheid wordt hiermee verlaagd.

Het liefst voeg je iedere dag knoflook aan het eten toe maar je zou natuurlijk ook gebruik kunnen maken van supplementen.

Het behandelen van psoriasis met knoflook

We hebben het al eerder gezegd dat knoflook ontstekingsremmend kan werken. Dat is dan ook de reden waarom het veel wordt gebruikt om de medische aandoening psoriasis te behandelen.

Dit wordt gedaan met behulp van knoflookolie. De knoflookolie moet worden uitgewreven op de plaats waar de psoriasis zit.

De aandoening zal hiermee niet verdwijnen maar de hinder die je ervan ervaart wordt minder.

Knoflook voorkomt muggenbeten

Het is ook een mogelijkheid om knoflook te gebruiken om een muggenbeet te voorkomen. Muggen willen er niets van weten, waarom dat precies zo is, is niet helemaal duidelijk. Men denkt dat dit komt door de scherpe geur die het met zich meebrengt. Smeer de knoflook op de huid vlak voordat je gaat slapen en de muggen zullen vrijwel allemaal bij je lichaam wegblijven!

Bestrijdt vermoeidheid met knoflook

Het is nog niet volledig bewezen maar steeds meer onderzoeken tonen aan dat knoflook kan helpen om vermoeidheid tegen te gaan.

Door het regelmatig eten van knoflook zal de uithoudingsvermogen groter worden waardoor je minder snel moe wordt. Zeker het proberen waard.

1
Knoflook
✓ Best choice
Bekijken Superfoodstore.nl
9.7
2
Knoflook 2 + 1 gratis
Bekijken Superfoodstore.nl
9.5
3
Knoflook gebakken bio
High quality
Bekijken Superfoodstore.nl
9.2
4
Knoflook
Bekijken Superfoodstore.nl
8.9
5
Knoflook
Bekijken Superfoodstore.nl
8.2
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.