Zelf eenvoudig verse kruiden drogen

Zelf eenvoudig verse kruiden drogen

Zelf eenvoudig verse kruiden drogen. Kruiden zorgen ervoor dat je maaltijd meer smaak krijgt. Hoe verser de kruiden zijn hoe beter de smaak is. Wanneer je zelf kruiden gaat drogen zal de smaak een stuk lekkerder zijn. maar hoe kun je nou zelf voedsel drogen? Voedsel kun je op verschillende manieren drogen. De meeste gebruikte manier die ook zeer effectief is, is door de kruiden hangend te laten drogen. Je kunt ook gebruik maken van de oven of een speciale voedseldroger.

Kruiden hangend drogen

Een eeuwenoude manier om kruiden te drogen is door ze op te hangen. Het is een effectieve manier dat ervoor zorgt dat de smaak optimaal blijft.

Zorg dat je meerdere bosjes maakt en deze samenbindt. Vervolgens hang je ze op z’n kop op in een omgeving waar het koel is en waar de zon niet constant schijnt.

Het droogproces duurt ongeveer één tot twee weken. Zijn de kruiden gedroogd kun je ze bewaren en gaan gebruiken.

Kruiden drogen met behulp van de oven

Het kan zijn dat je de kruiden liever niet hangend laat drogen omdat je hier geen plaats voor hebt. Of omdat je wilt dat het sneller gebeurd.

In dat geval kun je ook gebruik maken van de oven. Het is tevens ook een snellere manier maar het nadeel is dat de kruiden zijn smaak deels kan verliezen. Een voedseldroger die we straks ook nog gaan bespreken is dan een betere optie.

Om de kruiden te drogen in de oven moet je de temperatuur op de laagste stand zetten. Zorg dat je de kruiden op een bakpapier plaatst. Zorg dat er voldoende afstand tussen zit.

Het drogen zal maximaal vier uur in beslag nemen. Een exacte tijd is niet te zeggen en daarom is het aan te raden om om de tien minuten even te kijken hoe het er voor staat.

Kruiden drogen met een voedseldroger

Een andere manier om voedsel te drogen is met behulp van een voedseldroger. Een betaalbaar huishoudelijk apparaat dat je in verschillende winkels kunt kopen. Het is één van de betere opties omdat de kwaliteit van de kruiden op deze manier het best bewaard blijft. De werking is vergelijkbaar met die van de oven.

Om de voedsel te drogen moet je temperatuur instellen tussen de 35 en 50 graden. Zorg dat je de kruiden eerst droog dept bij een schone doek. Daarna kun je de kruiden in de droogbakken plaatsen.

De droogtijd is afhankelijk van het soort kruid dat je gaat drogen. Dit kan variëren van één tot vier uur. Hou de kruiden tussendoor continu in de gaten.

Wanneer de droger klaar is moeten de kruiden afkoelen en vervolgens kun je ze gebruiken. Bewaar het in een afgesloten pot zodat het langer goed blijft.

Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.