Een moccachino is een soort Caffé latte welke een chocoladesmaak heeft. In Amerika wordt dit ook wel eens Café mocha genoemd.
Het heeft natuurlijk een cacao smaak, maar het wordt bereid uit espresso, warme melk, kaneel poeder, poedersuiker, en cacaopoeder.
Het is dus eigenlijk een normale koffie, welke vaak met de Caffé latte vergeleken en verward, wordt, het heeft een zoete smaak. Maar het wordt dus gewoon met espresso bereid.
Wat is een moccachino?
De moccachino is een sterke warme chocolademelk welke met een shot espresso en gestoomde melk bereid wordt.
Voor deze koffie worden meestal gelijke delen espresso en warme chocolademelk gebruikt naast een kleinere hoeveelheid stoom, er wordt voor deze koffie 1/5 espresso en natuurlijk ook 1/5 chocolademelk gebruikt.
Als je de koffie nog wilt garneren, dan kun je bovenop nog een laagje geschuimde melk toevoegen.
Moccachino maken?
Om een moccachino te maken heb je natuurlijk wat meer nodig dan voor een gewone koffie, maar ook hier is de bereiding van het lekkere drankje niet al te moeilijk. Voor deze koffie heb je geen speciale koffiebonen nodig, maar goede bonen maakt wel een verschil.
Ingrediënten
1 Sterke espresso
1 Theelepel goede kwaliteit cacaopoeder
Half kopje warme melk
Kaneelpoeder
Poedersuiker
Eventueel een melkopschuimer
Bereiding
- Zet als eerste een kopje sterke espresso, hiervoor kun je het beste je favoriete koffiebonen gebruiken.
- Schuim de warme melk met een melkopschuimer of met een garde
- Let hier op é?n ding. Hoe voller de melk, hoe beter je deze kunt opschuimen.
- Neem een theelepel cacaopoeder en voeg deze bij je koffie, roer dit goed door totdat er geen cacaopoeder meer te zien is.
- Voeg een klein beetje kaneelpoeder en poedersuiker bij de opgeschuimde melk.
- Voeg de opgeschuimde melk bij de koffie en roer dit goed door.