Brandnetelthee

Brandnetelthee

Als je aan brandnetels denkt, dan denk je meestal aan een plant die zorgt voor irritaties wanneer je deze aanraakt. Maar wist je dat de brandnetel een hoop gezondheidsvoordelen met zich meebrengt en er onder andere thee van gemaakt wordt?

Wat is brandnetelthee?

Het blad van de brandnetel wordt gezien als kruid en je kunt er onder andere thee mee maken. De smaak is kruidachtig en fris, en kan ook goed worden gecombineerd met andere kruiden zoals bijvoorbeeld venkel of munt.

Zo creëer je een nog vollere smaak. In brandnetels is geen cafeïne te vinden waardoor je deze thee op iedere moment van de dag kunt drinken. Daarnaast brengt het nog meer voordelen met zich mee maar daar gaan we straks dieper op in.

Brandnetelthee maken

Brandnetelthee kun je in allerlei verschillende winkels kopen maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te maken. Zo is de thee echt vers waardoor de smaak meer naar voren komt en je nog meer profiteert van alle voordelen.

Het maken van brandnetelthee doe je in slechts een paar eenvoudige stappen. Om te beginnen moet je natuurlijk brandnetels gaan plukken.

Knip een aantal brandneteltoppen af en vergeet niet om handschoenen aan te trekken. Thuis begin je met het koken van warm water.

Zorg dat je de brandneteltoppen in een theepot hebt liggen. Als het water kookt giet je dit in de theepot en vervolgens laat je het 10 tot 15 minuten intrekken.

De laatste stap is om met behulp van een zeef de bladeren te verwijderen. Je thee is nu klaar voor gebruik, geniet ervan!

De voordelen van brandnetelthee

Het drinken van brandnetelthee zorgt ervoor dat je gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt maar heeft ook een positief effect op onze gezondheid.

Zo wordt je immuunsysteem sterker, heeft het een ontstekingsremmende werking en helpt het bij gezonde nieren en urinewegen.

Immuunsysteem wordt sterker

Het drinken van brandnetelthee zorgt voor een sterker immuunsysteem. Er zit een groot aantal antioxidanten waardoor je lichaam goed kan reageren op bijvoorbeeld bacteriën maar ook virussen.

Tevens is er ook vitamine C te vinden wat ook goed is voor het immuunsysteem.

Gezond voor de nieren- en urinewegen

Het is ook gezond voor de nieren- en urinewegen. De vochtafdrijving wordt door het drinken van brandnetelthee namelijk gestimuleerd.

Hierdoor zal de urineafvoer proces sneller verlopen waardoor je blaasontstekingen kunt voorkomen.Ook afvalstoffen kunnen sneller worden afgevoerd waardoor het een positief effect heeft op de nieren.

Een ontstekingsremmend effect

Drinken van brandnetelthee kan ook dienen als ontstekingsremmer. Er zit een stofje in genaamd quercetine dat ervoor zorgt dat ontstekingen worden tegengegaan of minder wordt. Bijkomende klachten worden daardoor ook minder.

1
Brandnetel thee bio
Bekijken Superfoodstore.nl
10
2
Brandnetel thee los bio
9.9
3
Brandnetel bio
High quality
Bekijken Superfoodstore.nl
9.3
4
Brandnetel thee eko bio
9.2
5
Brandnetel thee bio
Bekijken Superfoodstore.nl
9
Spread the love

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.